Zaterdagavond 19 oktober streden in ‘t BrandPunt ook weer 3 deelnemers, maar nu om de titel ‘Maestro Brandevoort 2019′. Joris Dekker (directeur OBS Brandevoort), Jet Uijen (eigenaresse Boutique 4MORE Brandevoort) en Mark Sanders (prins CV de Brandeliers) dirigeerde voor de pauze een klassiek muziekstuk met Muziekvereniging Unitas.

Na de pauze dirigeerde ze een modern ‘populair’ stuk. En ook nu klonk de muziek van Abba, Aladdin en Lilo&Stitch. Joris had daarvoor een speciale sterrenjas aangetrokken. Hij kon daarmee volledig meeswingen op de klanken van Mamma Mia. Voor de deelnemers was het hard werken en gingen ze geheel uit hun eigen comfort zone. Elk muziekstuk werd beoordeeld door een vakjury met daarin Henk van de Weijer en Marijke van Eijkeren. Ook werd de applausmeter weer gebruikt voor de score van het publiek. Uiteindelijk kon er maar één winnaar zijn en werd Jet Uijen verkozen tot Maestro Brandevoort 2019. Zij mocht na ontvangst van haar prijs nogmaals het nummer Klezmer Karnival dirigeren.

Foto’s van deze avond zijn te bekijken via de volgende link: foto’s Maestro Brandevoort.

Tevens zal Jet samen met Tim (Maestro Mierlo-Hout 2019) op tweede kerstdag nogmaals Muziekvereniging Unitas mogen dirigeren. Dus wilt u de maestro’s nogmaals zien optreden, zorg dan dat u op 26 december om 12:00 uur aanwezig bent bij het Kerstconcert van Muziekvereniging Unitas in Wijkhuis de Geseldonk.